Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A NAV pénzügyőrei - közérdekű bejelentés alapján - Érden egy családi háznál tartottak ellenőrzést, ahol - a bejelentés szerint - román állampolgárok fémhulladék felvásárlását végzik engedély nélkül.

A ház udvarán közel fél tonna szétválogatott fémhulladékot, azok mérésére szolgáló 4 darab mérleget és a fémhulladék megmunkálására szolgáló szerszámokat találtak.

Az ellenőrzött személy elmondta, hogy az általa értékesíteni kívánt fémhulladékokat lomtalanításokból szerezte be. Mivel a lomtalanításkor kihelyezett hulladék a közszolgáltató tulajdona, lopás bűncselekmény elkövetése miatt feljelentést is tesz a NAV.

Az illegális fémkereskedelmi tevékenység gyanúja miatt a NAV pénzügyőrei az udvarban talált fémhulladékot lefoglalták és fémkereskedelmi törvénysértés miatt eljárást indítottak, de mivel a hulladékok gyűjtéséhez, tárolásához és ártalmatlanításához sem volt engedély, ezért még hulladékgazdálkodás megsértése bűncselekmény elkövetése miatt is felelnie kell. Az engedély nélkül folytatott, illegális tevékenység miatt mintegy fél millió forint bírság kiszabása várható.