Kedden a sok napsütés mellett nappali gomolyfelhő-képződés várható, és helyenként hózápor is kialakul, majd éjszakára mindenütt kiderül az ég. Szerdán eleinte többnyire derült, napos idő lesz, majd délutántól északnyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, csapadék nem várható.

Kezdetben az északi, északkeleti szelet a Dunántúlon többfelé, a Tiszántúlon néhol erős lökések kísérik, ezért hófúvásra továbbra is számítani kell, majd estétől jelentősen mérséklődik a légmozgás. Szerdán főként délkeleten élénkülhet meg az északkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és -13 fok között valószínű, de a vastagabb hóval fedett tájakon -15, -20 fok is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán -2 és -6 fok között alakul.

Farkasordító hideg

A Köpönyeg.hu is összeállította szilveszteri prognózisát, íme:

Szilveszter napján reggel a havas, derült tájakon farkasordító hideg lesz: -20 fokig süllyedhet a hőmérő higanyszála. Máshol is kemény fagy várható: -13 és -7 fok között lehet a legalacsonyabb érték. Napos, egész nap fagyos idő lesz: -6 és -2 fok közötti alakul délután a hőmérséklet. Éjfél körül már ismét -11, -13 fok körüli fagyok lesznek.

2015 első napján a napsütés mellett megnövekszik a felhőzet és elszórt hószállingózás, gyenge ónos eső kialakulhat. Marad a zord hideg.

Pénteken eleinte változóan felhős lesz az ég, majd délután vastagabb felhők sodródnak fölénk, melyekből vegyes halmazállapotú csapadék hullhat. Enyhülés kezdődik.

Szombaton borongós időre van kilátás vegyes halmazállapotú csapadékkal: északkeleten, keleten inkább hó, máshol havas eső, ónos eső, eső lehet. +2 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők délután.

Vasárnap a viharossá fokozódó ÉNy-i szél hatására csökken a felhőzet és elszórt hózáporok alakulnak ki.