Ilyen még nem volt - büntethetik a tokaji borászokat

Nem lehet PET-palackos tokaji bort árulni, vagy árubemutatás céljából kihelyezni a város tulajdonában álló közterületeken - írja az Észak.hu.
Napi.hu, 2016. január 7. csütörtök, 09:43

A portál szerint az önkormányzati rendelet célja, hogy megszüntesse az "illúzióromboló szituációkat", amelyeket a műanyag palackos borok idéznek elő. A szabályozás szerint ugyanakkor az üzletekben továbbra is kapható lesz a "gazdaságos" kiszerelés.

Posta György, Tokaj polgármestere szerint Tokaj világhírneve miatt fel kell vállalniuk az ehhez társuló igényességet. A rendelethez - amelyhez hasonlót még nem hoztak az országban - állítólag sokan gratuláltak.

A szabályok betartását folyamatosan ellenőrizni fogják, de egyelőre csak figyelmeztetik azokat, akik továbbra is PET-palackban árulják Tokajban a bort, és ha ez nem használ, akkor pénzbírsággal sújtják majd a szabályszegőket.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 
www.Napi.hu Online Kft. Napi.hu - Független üzleti és pénzügyi portál, benne magyar és nemzetközi hírek, elemzések, tőzsdei információk. Helye: Flórián tér 1. 2. emelet, Budapest, Budapest. 1033 Telefon: +36-1-506-0930. Telefax: +36-1-506-0931. .