Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tízből négy megkérdezett szerint a baloldali ellenzéknek civil, szakértő miniszterelnök-jelölttel van nagyobb esélye a 2018-as választásokon, és negyedannyian gondolják úgy, hogy pártpolitikussal. A megkérdezettek fele tudja elképzelni, hogy egy pártoktól független, szakértő, baloldali ellenzéki miniszterelnök-jelöltre szavazzon, a kormányváltást akarók háromnegyede. Tízből hat megkérdezett szerint az ország érdekében szükség lenne egy valódi, erős, baloldali együttműködésre.

A biztos szavazó, pártválasztók körében a Fidesz támogatottsága 50, az MSZP-é 14, a  Jobbiké 17 százalék. A Fidesz és a Jobbik szavazóinak aktivitása csökkent.

Az LMP szavazóinak száma nem változott, továbbra is 5 százalék, a biztos szavazó, pártválasztók körében 7 százalék. A DK támogatottsága most egy százalékpontot növekedett, és 4 százalék, a biztos szavazó, pártválasztók körében 5 százalék. Az Együtt és Párbeszéd együttműködése okán az összesített támogatottság ebben a hónapban egy százalék. A Kétfarkú és Momentum támogatottsága változatlanul egy százalék. Az MLP szavazóinak aránya ebben a hónapban sem érte el az egy százalékot.

A bizonytalanok aránya 41 százalék.

További részleteket itt olvashat, és grafikonok is böngészhet.