"Hazudik!" - Ezzel a felirattal a kezükben jelentek meg az LMP társelnökei Németh Szilárd mögött, amikor a Fidesz alelnöke épp a Soros-tervről beszélt napirend előtt a parlamentben. Az akcióért Szél Bernadettet 432 ezer forintra büntette a házelnök - olvasható a televízió portálján.

Májusban a Paks 2. beruházás reklámköltéseit szemléltette Hadházy Ákossal, fejenként 100-100 ezer forintos büntetésért. Az LMP képviselőinek ugyanekkora összeget kellett fizetniük akkor is, amikor márciusban a városi zöldfelületek védelmében akcióztak.

Áprilisban az MSZP 11 képviselőjét büntette meg 50 és 100 ezer forintos összegekre a házelnök azért, mert a lex CEU ellen tiltakoztak. Öt szocialista képviselő tettét Kövér László azért is ítélte különösen súlyosnak és büntetendőnek, mert letegezték a köztársasági elnököt. A lex CEU ellen tiltakozott az Együtt képviselője is, a zárószavazás alatti szirénázás Szabó Szabolcsnak közel 250 ezer forintjába került.

Májusban a jobbikos Szilágyi György - a tévéközvetítésben alig hallhatóan - azt mondta az éppen felszólaló Dömötör Csaba államtitkárnak, hogy "Gyere ki, úgy nyakon b..., hogy leszáll a fejed". A jobbikos képviselő büntetése ekkor a teljes fizetése volt. Mészáros Lőrinc parlamenti megjelenése szintén a Jobbikhoz fűződik: Egyed Zsolt és Kulcsár Gergely márciusban vitte be a felcsúti polgármestert ábrázoló bábut a parlamentbe. Akciójuk a házelnök szerint fejenként 50 ezer forintos büntetést ért.

Szabó Tímea sem rejtette véka alá a véleményét: a Párbeszéd társelnöke Áder János köztársasági elnöki beiktatását bábozta végig. A performansz közel 250 ezer forintjába került a képviselőnek. Az év legsúlyosabb büntetését a Párbeszéd szóvivője kapta: Tordai Bencét Kövér László örökre kitiltotta a Parlamentből azért, mert Putyin-csicska és hazaáruló feliratú matricákat ragasztott Orbán Viktor ajtajára - emlékeztet az atv.hu.