Rogán Antal, Belváros polgármestere november 24-én írta alá a projekt második ütemének kivitelezésére kötött szerződést a közbeszerzési eljárás két nyertese - az EU-Line Építőipari Zrt. és a PENTA Általános Építőipari Kft. - képviselőivel. Az V. kerületi önkormányzat közleménye szerint európai uniós forrásokat is felhasználnak a projekthez, melynek összértéke közel 4,1 milliárd forint. (Képünkön a látványterv látható)

A közlemény szerint a II. ütemű fejlesztés célja, hogy a megszakított, Észak-Dél irányú főutca tengelyt összekösse, a Ferenciek terénél létrejöjjön az akadálymentes felszíni gyalogoskapcsolat. A fejlesztésnek köszönhetően az "Y" aluljáró nem a közúti forgalmat fogja szolgálni: egybe nyitják a metró aluljáróval, új üzlethelyiségek jönnek majd létre benne, így nagyobb tere lesz a gyalogosforgalomnak a föld alatt is.

 

 

A Kossuth Lajos utca az átépítés után is kétszer két sávos marad, áteresztő képessége nem csökken. Az Erzsébet hídra a jövőben a Március 15. téren keresztül lehet majd felhajtani, az eddig egyirányú Erzsébet hídi lehajtó kétirányúvá válik, jelentősen gyorsítva az autóforgalmat. A fejlesztés során a környező utcákat a helyi, célirányos forgalomra szablyák. A projekt munkálatait a tervek szerint 2014 márciusára fejezik be - olvasható a közleményben.