A különösen jelentős kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt T. Csaba és társai ellen folyamatban lévő bűnügyben a Fővárosi Törvényszék 2016. április 1. napján kelt végzésében foglalt felhívásnak a Fővárosi Főügyészség a jogszabályi előírások és technikai lehetőségek keretein belül eleget tett - olvasható az ügyészség közleményében.

Korábban az vádhatóság sajtótájékoztatón kérte ki magának a bíróság döntését, miszerint a bíróság vádirat kiegészítési kérelme megalapozatlan. hetekig lebegett a levegőben, hogy lép-e az ügyészség. Ha nem tették volna, akkor az eljárás meghiúsult volna.

A közlemény szerint a főügyészség a bíróság kérésének megfelelően részletezte, hogy a végzésben hivatkozott 5 Terabyte kapacitású lemezen lévő bizonyítékok mely cselekmények bizonyítására szolgálnak. Az ügyészség ennek során tulajdonképpen egy elektronikus könyvjelzőt készített a bíróságnak, ami segíti a bíróságot abban, hogy eligazodjék a nagy mennyiségű adatok között.

A Fővárosi Főügyészség 1548 oldalas vádirata így további mintegy 1000 oldal terjedelemmel bővült. Ezzel elhárult a tárgyalás kitűzésének akadálya.