Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csütörtöktől szombat délutánig többkamionnyi meggyet osztanak szét Magyarország több városában. Budapesten és 25 vidéki városban 50 ezer adag magyar termelőktől származó gyümölcs kóstolható meg.

A hostessek mellett sok helyen a termelők is jelen vannak, hogy személyesen válaszolhassanak a meggyel kapcsolatos kérdésekre: a helyszíneken ismertetik a meggy egészségügyi hatásait, valamint betekintést kínálnak a termesztésbe és annak szépségeibe, nehézségeibe. Pénteken már hat város helyszínein, illetve egyes éttermeiben promotálták a meggyet, a lista pedig szombatra bővülni fog. Az országos meggyosztó akciót a Fruitmarketing Kft. szervezi, amely honlapján és Facebook oldalán folyamatosan frissíti a helyszínek listáját.

Nem ez lesz az ágazat csúcséve

A Magyarországon 14,5 ezer hektáron termelt meggy a második legfontosabb gyümölcskultúra az alma mögött. 2015-ben összesen 65 ezer tonna meggy termett, az idén az ágazati szakértők véleménye alapján ennél biztosan kisebb mennyiségre lehet számítani, mert a tavaszi fagyok több ezer hektáron érintették a meggyültetvényeket. Hazánkban ma 29 termelői szervezet foglalkozik meggyel és cseresznyével. 2015-ben 23.492 tonna meggyet és 1070 tonna cseresznyét forgalmaztak 3,865 milliárd, illetve 325 millió forint értékben. A hazai meggykultúra egyik sajátossága, hogy a termesztésben kizárólag magyar fajták szerepelnek.