A szaktárca szeptember 22-én az Otthon Melege Program keretében hirdette meg a Fűtéskorszerűsítés (kazáncsere) alprogramot. A pályázat keretében a lakóingatlanok szén-dioxid-kibocsátásának csökkentését eredményező energiahatékonysági beruházásokat támogatnak. Az e célok megvalósításához rendelkezésre álló keretösszeg 1 milliárd forint. (Összefoglaló cikkünk a pályázatról ide kattintva érhető el.)

A pályázatokat benyújtani - elektronikus úton - 2014. október 22-én, 0:00 órától lehet. Mint az NFM írja, a pályázati iránti nagy érdeklődésre való tekintettel, valamint a pályázatok zavartalan, problémamentes benyújtása érdekében, a tárca régiónként eltérő beadási határidőket jelölt meg.

Forrás: www.emi.hu

Ennek megfelelően a pályázatok benyújtására szakaszosan, az egyes régiók számára egyedileg meghatározott időpontban, 2014. október 22-e és 2014. november 31-e között vagy a forrás kimerüléséig lesz lehetőség.

Az ablakcsere pályázat is változik

Módosul a Homlokzati Nyílászárócsere Alprogram is, melyet szeptember 29-én hirdetett meg az NFM. A pályázat 1,1 milliárd forintos keretösszeggel kívánja támogatni a lakások szén-dioxid-kibocsátás csökkentést eredményező energiahatékonysági felújítását. (Összefoglaló cikkünk a pályázatról ide kattintva érhető el.)

A pályázatokat benyújtani - elektronikus úton - 2014. október 29-én, 0:00 órától lehet, ám, ahogy a kazánpályázatnál, itt is régiónként eltérő beadási határidőket jelöltek meg.

Forrás: www.emi.hu

Ennek megfelelően a pályázatok benyújtására szakaszosan, az egyes régiók számára egyedileg meghatározott időpontban, 2014. október 29-e és 2014. november 27-e között vagy a forrás kimerüléséig lesz lehetőség.

A részletes pályázati dokumentáció a kormányzati portálon, a Zöld Beruházási Rendszer (www.zbr.gov.hu) és a pályázatkezelő ÉMI Nonprofit Kft. (www.emi.hu) honlapjain érhető el.