Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kormány képviselői semmilyen kritikát nem fogalmaztak meg a Norvég Civil Alapra érkezett pályázatok mostani bírálatánál, mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Kelemen-Varga Roland, az Ökotárs Alapítvány munkatársa. Az is igaz, hogy a minisztériumi szakemberek a korábbi fordulókon is egyetértettek a döntésekkel, a problémák magasabb szinten, Lázár János megszólalásaival kezdődtek.

A pénteki sajtótájékoztatón az alap képviselői elmondták, hogy hét témakörben ítéltek meg támogatásokat. A legtöbb pénzt a környezetvédelmi projektek kapták, második helyen a közösség- és szervezetfejlesztési körben, harmadik pedig a jóléti szolgáltatások voltak. A Lázár által támadott demokrácia és emberi jogok témaköre a negyedik helyen volt a támogatási összegek listáján.

A Norvég Alap most 3,3 millió eurót osztott ki, ezúttal kis és közepes projektekkel lehetett pályázni. 2013 óta az alap 11,5 millió euróval támogatta a civil kezdeményezéseket Magyarországon, 423 civil szervezeten és 436 ösztöndíjason segítve.

Az Index megkérdezte azt is, hogy a mostani pályázati körben nyert-e olyan civil szervezet, amely rajta van a Miniszterelnökség feketelistáján. A válasz szerint azért nem, mert ezek a szervezetek nagy projektekkel nyertek az előző fordulóban, és a programkiírás szerint a munka befejezéséig nem pályázhatnak újra.