Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lap információi szerint a Tállya Hotel Invest Kft. hozzávetőleg 700 millió forintot fizetett a mélygarázs korábbi tulajdonosának, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek (MNV Zrt.) viszont már 3,65 milliárd forintért adta tovább a társaság a belvárosi ingatlant. Így közel hárommilliárd forintot keresett az üzleten - számol be az Index.

A Magyar Nemzet kiemeli azt az érdekességet, hogy abból a júliusi kormányhatározatból, amelyben szerepelt, hogy a kormány meg akarja venni a mélygarázst az derült ki, hogy "legfeljebb" 3,65 milliárd forintért vásárolhatja meg a mélygarázst az MNV Zrt., majd hogy, hogy nem végül éppen a maximális 3,65 milliárd forintban határozták meg annak vételárát. "Az állami cég tájékoztatása szerint a kormányhatározatban rögzített összeget fizették ki a garázsért, tehát vélhetően nem nagyon alkudoztak a céggel" - írja a lap.

"Az ingatlan tulajdoni lapja szerint a Tállya Hotel Invest Kft.-t idén februárban jegyezték be a mélygarázs tulajdonosaként. A kormányhatározat értelmében pedig augusztus végéig már meg is kellett állapodni a céggel. A szerződéskötés végső határideje pedig december 15-e volt" - írják.

A cikk szerint a garázsvásárlást is a rendkívüli tartalékból bonyolította a kormány.