Szombat éjszaka erősen felhős vagy borult lesz az ég. Délnyugatról északkelet felé mozgó csapadékzóna sokfelé okoz jelentős mennyiségű esőt, helyenként zivatar is előfordulhat. Hajnalban, reggel intenzív csapadék már csak az északkeleti megyékben valószínű. Az északi, északnyugati szelet erős, a Dunántúlon és északkeleten néhol viharos széllökések kísérik. Hajnalra 12, 17 Celsius-fok közé hűl le a levegő - olvasható az OMSZ friss prognózisában.

Vasárnap erősen felhős vagy borult marad az ég, rövid időre inkább csak a Tiszántúlon süthet ki a nap, és továbbra is több helyen számíthatunk esőre, záporesőre. Az északnyugati, északi szelet erős, a Dunántúlon és északkeleten néhol viharos széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 22 fok között valószínű.

Hétfőn a Dunántúlon változóan felhős lesz az ég, másutt viszont eleinte még sok lesz a felhő, az ország északkeleti harmadában eshet az eső. Utóbbi területeken csak délután, estefelé szakadozik fel a felhőtakaró. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Kedden többnyire változó mennyiségű felhő lesz az égen, majd délután észak felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet. Néhol kisebb eső előfordulhat. Az élénk nyugati szelet helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Szerdán változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, néhol kisebb esővel. A nyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

Csütörtökön a gyakran változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütés is lehet, de szórványosan eső is előfordul. A nyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

Pénteken a változó felhőzet mellett több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. A nyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.