Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csütörtökön tetőzik a hőség, szinte mindenütt 27, a déli országrészben 29 Celsius-fok feletti középértékek várhatóak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 34-39 fok között valószínű. Késő estére 24-32 fok közé csökken a hőmérséklet - írta csütörtöki veszélyjelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Emiatt Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Győr-Moson-Sopron és Tolna megyében harmadfokú, az ország többi megyéjében másodfokú a figyelmeztetés. Emellett felhívták a figyelmet arra is, hogy az UV-B sugárzás is nagyon erős lehet. (Sokba fájtak a nyári viharok.)

A veszélyjelzés szerint pénteken lassanként kezd visszaszorulni a meleg délkelet felé; akkor a Nyugat-Dunántúlon már 25 fok alá csökken a napi átlaghőmérséklet, míg másutt marad a 27-29 fokos középérték - írja az MTI.

Kitértek arra is, hogy csütörtökön a Nyugat-Dunántúlon alakulhat ki néhol zivatar, átmeneti viharos széllökésekkel. Péntek délután a lehűlést okozó hidegfronthoz kapcsolódóan a Dunántúlon már több helyen lehetnek zivatarok, amelyeket jégeső, viharos (akár 80-100 kilométer/órás) széllökés és intenzív csapadék kísérhet.