Kedden délután többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és északnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. Estétől már a Tiszántúlon is elered az eső, az Alpokalján és a Bakonyban pedig havas eső, havazás is előfordulhat. A kezdetben viharos szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul és délutántól mérséklődik. Késő estére 1 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet, a Dunántúlon az alacsonyabb, a Tiszántúlon a magasabb értékekkel.

Kedd éjszaka borult lesz az ég, sokfelé várható csapadék: döntően eső, de a Dunántúlon, illetve az északi megyékben havas esőre, helyenként, de elsősorban a hegyekben havazásra is számítani lehet. Hajnaltól északnyugat felől szűnni kezd a csapadék. A késő esti 1, 10 fokról reggelre 0, +7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szerdán északnyugat felől szűnik a csapadék, felszakadozik, csökken a felhőzet. Az Észak-Dunántúlon többórás napsütésre van kilátás, azonban keleten, délkeleten estig kitarthat a borongós, esős idő. Az északnyugati, majd estétől a délnyugatira forduló szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható.

Csütörtökön éjszaka nagy területen képződhet köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet, amely délelőtt nagyrészt feloszlik. A kevés napsütést követően nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Reggel az Északi-középhegység térségében szórványosan fordulhat elő kisebb havazás, majd kora délutánig helyenként, később egyre többfelé elered az eső.

A déli, délnyugat szelet sokfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2 és -3 fok között alakul, de északon néhol -4, -5 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 11 fok között várható, ám az Északi-középhegység térségében csak 2, 4 fok valószínű.