Egyre több magánszemély és cég érdeklődik a nonprofit szervezeteknél végezhető önkéntes munkalehetőségek iránt, miközben sok alapítványnak, civil szervezetnek komoly problémát okoz a megfelelő tudású és képességű önkéntesek felkutatása, a humánerőforrás-ellátás, a professzionális HR vagy éppen a szervezetfejlesztés.

A Profession.hu és a Civiljob.hu együttműködésében mostantól a legnagyobb álláskereső portál oldalán külön Önkéntes kategóriában, illetve saját aloldalon is megjelenő álláshirdetési felületen a több mint 60 ezer civil szervezet munkaadóként, valódi munkapiaci szereplőként léphet fel és találhatja meg leendő kollégáit, úgy, hogy térítés nélkül jelentetheti meg ajánlatait.

A munka negyedét végzik önkéntesek

A szakmai önkéntesség és a pro bono kezdeményezések nemzetgazdasági jelentősége hatalmas. Egyrészt jól körülhatárolt keretek közötti, biztonságos munkavégzést jelent mind a két fél számára, másrészt pedig munkaerő-piaci katalizátorként is funkcionál: felkészülést, tanulást és tapasztalatszerzést biztosít a munkahelyváltás, illetve a munkahelykeresés időszakában is.

Az önkéntes munkavégzés emellett évente mintegy 50-60 milliárd forint értéket termel a nonprofit szektorban, a mintegy félmillió önkéntes több tízmillió munkaóráján keresztül - ez nagyjából 25 ezer teljes állású alkalmazott teljesítményének felel meg. A KSH adatai szerint a nonprofit szervezetek mintegy kétharmada az oktatás, a szociális ellátás, illetve a kultúra területén működik, összesített bevételük 2013-ban megközelítette az 1250 milliárd forintot. Fő- és mellékállásban közel 130 ezren dolgoztak a szektorban, a szükséges munka nagyjából negyedét az önkéntesek végezték, a klasszikus civil szervezeteknél azonban ennél is magasabb, 37 százalék volt ez az arány. Az önkéntes segítség legnagyobb súllyal a kisebb szervezeteknél jelenik meg, értéke itt a pénzbevétel 10-15-szörösét is elérheti.