Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Minden bizonnyal  nap bejelentése 11 órakor Matolcsy György székfoglaló sajtótájékoztatója lesz, ugyanis csütörtökre egy rendkívüli monetáris tanácsülést hívtak össze, aminek eredményeiről 11 órakor adnak tájékoztatás. A meghívó szerint "Hitelösztönzés jegybanki eszközeiről" lesz szó, vagyis várhatóan az MNB is gazdaságélénkítő politikába kezd, ahogy azt korábban Matolcsy György közölte.

Az MNB mellett 13 órakor a Bank of England kamatdöntést hozzák nyilvánosságra, majd 13.45 az ECB kamatdöntést jelenti be  - az elemzők szerint a angolok tartják a fél, míg a frankfurtiak a 0,75 százalékos alapkamatot. ekkor már bőven ismert lesz a Bank Of Japan kamatdöntése, ami hajnali négykor esedékes: a 0,1 százalékos alapkamat marad.

Reggel kilenckor a KSH a februári kiskereskedelmi forgalomról szóló adatokat, a januári 4,1 százalékos csökkenés után már nagy meglepetés nem érheti az elemzőket. Tíz órakor publikálják az eurózóna PMI indexeit márciusról, a várakozások szerint a mutatók az előző havi 46,5 pontin maradnak.

Az ÁKK délelőtt tartja aukcióit, az eredmények bejelentése 11.30-kor várható. A tervek szerint 3,5,10 éves kötvényekből 20,15,10 milliárdot értékesítenének.

Délután 14.30-kor az USA-ból a heti munkanélküli segélykérelmekről érkezik adat.