A mutató az elmúlt hónapok tükrében relatíve magas, ám a korábbi februárokkal összevetve alacsony.

2010 júliusa és 2011 júliusa között folyamatosan bővült a feldolgozóipar. Azonban az azóta eltelt hét hónapban ötször is szűkült a feldolgozóipar, amire 2009 vége óta nem volt példa. A mostani érték viszont az elmúlt öt hónap legmagasabbja, és nem sokkal, de meghaladja a változatlanságot jelző 50,0 pontot. A február havi index 0,7 százalékponttal magasabb a januári értéknél (49,8).

A termelési mennyiség indexe nőtt januári értékéhez képest, és így már három hónap szűkülés után először jelzi a termelt mennyiség emelkedését. A mostani érték alacsonynak számít, az elmúlt 15 évben csak ötször volt kisebb a növekedés üteme februárban.

Az új rendelések indexe némileg tovább csökkent, és a mostani a harmadik legalacsonyabb februári érték 1995 óta. Az új rendelések állománya így negyedszerre csökkent az elmúlt öt hónapban. Ilyen visszaesésre utoljára 2009 áprilisa és augusztusa között volt példa, ami az akkori válság végét jelentette.

A februári szállítási átfutási idő hosszabb lett januárhoz képest, és az ütem enyhén nőtt. A korábbi februári értékeket nézve az idei a második legalacsonyabb érték 1995 óta. Az index értéke immár huszonhetedik hónapja van 50,0 pont alatt, ami példa nélküli.

A vásárolt készletek emelkedni kezdtek a 2011 márciusi nagyon enyhe visszaesés, az áprilisi-júniusi bővülés, a júliusi esés, augusztusi emelkedés, szeptemberi csökkenés, az októberi növekedés és a novemberi szűkülés után. Az idei februári érték az elmúlt tizennégy év értékei alapján átlag feletti, de csak a kilencedik legmagasabb. 2010-ben hét hónapban jelzett csökkenést az index, 2011-ben az arány hat-hat lett, 2012 egyelőre döntetlenre áll.

Októberben már csökkent a foglalkoztatottság a feldolgozóiparban, ami novemberben és decemberben is folytatódott. Januárban azonban a foglalkoztatottsági index értéke emelkedett, és 50,0 pont fölé került, ami februárban is megmaradt. A foglalkoztatottság legalább három hónapon át tartó csökkenésére utoljára 2009 szeptembere és novembere között volt példa A korábbi februári értékeket nézve az idei a legmagasabb 1995 óta.