Az itthoni fesztiválok sikerén felbuzdulva a régióban terjeszkedik tovább a Sziget Kft. - írja a Népszabadság. A vasárnap zárult Sziget Fesztivál 150 milliós nyeresége összesen 300 millióra növelte a cég összesített profitját, ebből finanszírozzák majd a fesztivál exportját.

Egy új fesztivál legvalószínűbb helyszínének Horvátország, az Adriai-tenger partja tűnik, itt a Balaton Soundhoz hasonló, annak technikájára épülő prémium fesztivált képzelnek el - mondta el Gerendai Károly fő tulajdonos-vezető a Népszabadságnak, hozzátéve: az új rendezvény rizikófaktor is egyben, hiszen a hetedik éve megrendezett marosvásárhelyi Félsziget továbbra is veszteséges.

A Sziget jövő évi jegyárpolitikája jelenleg is körvonalazódik, de a mostani, tanulóknak járó akár 50 százalékos kedvezmény meg is maradhat, hisz láthatólag nem jelentett komoly üzleti kockázatot a szervezők számára.

Az elmúlt két évtől eltérően a Sziget idén újra folyamodott százmilliós állami támogatásért - a rendezvény kulturális és turizmusélénkítő hatására hivatkozva -, ám nem kapott. A területet viszont egy hétig továbbra is ingyen kapja a Fővárosi Önkormányzattól - ez a szerződés jövőre jár le, de Gerendai Károly bízik abban, hogy hasonló feltételekkel meghosszabbítják azt.