Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az OMSZ tegnapi tájékoztatása szerint vasárnap délután, estefelé nyugat felől hidegfront éri el a Duna felső szakaszát, amely előtt és átvonulása során többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Vasárnap délutánig a vízgyűjtőkön nagy területre kiterjedő, tartós csapadék még nem várható, de helyi záporok, zivatarok kialakulhatnak. Területi átlagban számottevő mennyiségű eső tehát holnapig nem valószínű.

Vasárnap délután néhol, főként keleten alakulhat ki zivatar, amelyhez szélerősödés (50-70 km/h, a kisebb széllökések keleten valószínűek), és kisebb méretű jég társulhat. A keleti megyékben a zivatarokat egy-egy helyen kis területen felhőszakadás kísérheti.

Várhatóan az esti óráktól délnyugati felől zivatarok alakulhatnak ki, amelyek az éjszakai órákban a középső országrészre helyeződhetnek. Ezek környezetében lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék (20-30 mm) hullhat.

Hétfőn többfelé várható zivatarok kialakulása az országban főként a délutáni, esti órákban, amelyet viharos szél (60-75 km/h) és néhol kisebb méretű jég kísérhet. Kiemelten a Dunától keletre kialakuló zivatarokat kis területen rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék (20-35 mm) kísérheti, illetve ezen a területen néhol heves zivatarok is előfordulhatnak, amelyhez 90 km/h feletti széllökés és jégeső társulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 25, 29 fok között alakul.