Az ellenzéki párt szerint ugyanis a költségvetésből kiderülhet, hogy a kormány valóban meg akarja adóztatni a nyugdíjakat, fizetős lesz az egészségügyi ellátás, új adók jönnek, és tömeges elbocsátásokat terveznek a közszférában.

A közlemény emlékeztet arra, hogy az utóbbi napokban kormányhoz közeli körökből kiszivárgott, hogy Orbán Viktor és a Fidesz olyan megszorításokra készül, amelyek még a saját szavazótáborukat is kedvezőtlenül érintik. Ezt mostanáig senki sem cáfolta - olvasható a közleményben.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy Varga Mihály ma bejelentette, hogy a következő években az államháztartási kiadások mértékét a jelenlegi 50 százalék feletti GDP-arányos szintről 45 százalékra kívánják csökkenteni - ami mintegy 1700 milliárd forintos kiadáscsökkentést jelent.

Az ellenzéki párt szerint  embereknek joguk van tudni, hogy a Fidesz az önkormányzati választás után mindenkit az árokba lök: nyugdíjasokat, betegeket, közalkalmazottakat, köztisztviselőket, bérből és fizetésből élő emberek millióit. Ezt csak egyféleképpen lehet megakadályozni: ha azok, akiket fenyegetnek, nem szavaznak rájuk.