Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Éjszaka és vasárnap napközben zápor, zivatar az északi országrészben is csak elvétve alakulhat ki. Vasárnap a késő délutáni óráktól viszont a Dunántúlon, estétől pedig már a középső területeken is többfelé várhatók záporok, zivatarok, helyenként heves zivatar is lehet. A déli, délkeleti szél napközben megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lesznek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 27 és 32 fok között alakul.

Közép- és Délkelet-Európa, valamint a Skandináv-félsziget északkeleti része fölött anticiklon helyezkedik el. Míg szárazföldünk középső és délkeleti tájain sokat süt a nap, és csak az időnként erősebben megnövekvő gomolyfelhőzetből néhol alakul ki zápor, zivatar, addig a Skandináv-félsziget nagy részén sok a felhő, és a magasnyomás peremén többfelé esik az eső.

Kontinensünk más vidékeinek időjárását sekély ciklonok és a hozzájuk tartozó frontok alakítják. Nyugat-Európában gyakran erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, záporeső, zivatarok alakulnak ki. Szintén felhős, többször csapadékos az idő Izlandon és Kelet-Európában. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa északnyugati felén általában 13 és 24, délkeleten pedig 24, 30 fok között alakul. A legmelegebb az Ural előterének déli területein van, ott a délutáni órákra 31, 34 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé délnyugat felől eleinte többnyire száraz, majd kissé nedvesebb, egyre melegebb, labilis rétegződésű levegő érkezik.