Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A veterán sportolók viadala véget ér augusztus 20-án, a létesítményeket azonban csak szeptembertől használhatja a lakosság. A Komjádi megnyitásának részleteiről korábban Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos azt mondta: szükség van két hétre az ideiglenesen kialakított eszközök, helyiségek leszerelésére és a nagytakarításra. Megerősítette, hogy a Császár-Komjádi sportuszodát a Nemzeti Sportközpontok üzemelteti ősztől.

A masters vb-n a szervezők szerint akár 10-12 ezer sportoló, korábbi olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vagy hobbisportoló vehet részt. A vízilabdatornán világsztárokat is láthat a közönség, hiszen bejelentette indulását a Kemény Dénes vezetésével készülő Millenium csapat, amelyben olimpiai bajnok magyar pólósok szerepelnek. A vasárnap véget ért vizes világbajnokságra felépült a Duna Aréna, és megújultak Hajós Alfréd és a Császár-Komjádi sportuszodák.

Seszták Miklós, a vb szervezőbizottságának elnöke hétfőn azt mondta, hogy Duna Arénát annak ősszel kezdődő átalakítása miatt várhatóan a Nemzeti Sportközpontok üzemelteti majd. Kijelentette: próbálják megoldani, hogy a munkálatok által nem érintett vízfelületek időközben használhatók legyenek.

A 444.hu kérdésére a szervezők azt közölték, a sportolók már szeptembertől használhatják a Duna Arénát, de a nagyközönség csak jövő májustól veheti birtokba az úszókomplexumot és a Dagály strandot.

Fürjes Balázs arról is beszélt, hogy a főváros több pontján is épültek új medencék, hogy kiszolgálják a budapestiek igényeit. Korábban elhangzott, hogy a Duna Aréna kihasználtsága miatt minél több eseményt rendeznek majd a létesítményben, így itt rendezik jövőre a junior szinkronúszó-világbajnokságot 2019-ben junior úszó vb-t 2020-ban felnőtt úszó és vízilabda Európa-bajnokságot 2024-ben pedig a rövidpályás úszó-világbajnokságot.