Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egyesek csak bérük töredékét, míg mások a többszörösét kapták meg az Országos Mentőszolgálatnál - jelentette a Népszabadság. A helyzet olyan, mintha sorsoláson döntötték volna el, hogy ki, mennyi pénzt kap a virtuális borítékba. A lap tud olyan mentősről, akinek februárban csak 28 ezer forintot utaltak át.

Eközben akadt olyan dolgozó is, aki 110 ezer forintos járandósága helyett 300 ezret kapott. A bérjegyzék még nem érkezett meg, ezért senki sem tud átfogó képet adni a hibákról. Az érintettek nem tehetnek mást egyelőre, mint hogy idegeskednek.

A Népszabadság már november végén beszámolt arról, hogy a Magyar Államkincstár informatikai rendszerének átalakítása miatt több tízezer egészségügyi dolgozó nem kapta meg időben a bérét. Az illetékesek akkor azt ígérték, hogy rendet raknak a 900 ezer embert kezelő rendszerben. Az OMSZ alkalmazottai viszont úgy látják, nem javult a helyzet.

A mentőszolgálat kész illetményelőleget folyósítani azoknak, akik ezt kérik, továbbá kivizsgálják a reklamációkat. A kincstár csütörtökre ígért választ az ügyben a napilapnak.