Sem a budapestiekkel, sem a kormánypárti főpolgármesterrel, de még a fideszes kerületi polgármesterekkel sem konzultált a kormány, mielőtt döntött az új szuperkórház helyszínéről - tudtuk meg a Magyar Nemzet Tarlós Istvántól (Fidesz-KDNP). Az ügyben személyesen ő maga és még legalább öt kerület polgármestere mondott véleményt, s az elhangzott variációk között az M1-es és az M7-es autópálya melletti újbudai lakatlan terület, a dél-budai Dobogó egyikben sem szerepelt.

A lap a Magyar Idők hétfői számára hivatkozva megemlíti, legutóbb öt budapesti egészségügyi központ szerepe körvonalazódott, s a koncepcióban a Semmelweis Egyetem mellett kiemelt szerepet kapna a Rókus, a Merényi, sőt akár a Szent János kórház egy része is.

A Magyar Idők információja szerint az új kórház felépítése legalább 60 milliárd forintba kerül a közlekedési infrastruktúra fejlesztésének költsége nélkül. A zöldmezős beruházást ugyanis szó szerint zöld mezőbe, a máig lakatlan, Dobogó nevű, a középkorban vesztőhelyként használt területre tervezik. A leendő kórház környékét közösségi közlekedéssel csak a Balatoni, illetve a Kőérberki úton lehet megközelíteni, a Kelenföldi pályaudvar és Kamaraerdő között közlekedő 187-es és 87-es busszal.

A területnek jelenleg nincs kötött pályás, metró-, villamoselérhetősége, mivel az autópályák közös bevezető szakasza mentén, Gazdagréttel átellenben elterülő apró városrész máig szinte teljesen beépítetlen, állandó lakossága nincs.