Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Eredetileg július 1-től már csak NAV-hoz kapcsolódó felügyeleti egységgel felszerelt étel- és italautomaták üzemelhetnének, ezt a határidőt azonban végül decemberre módosították. Az NGM 120 ezer forintos támogatást ígér felügyeleti egységenként, azonban a Magyar Ital- és Áruautomata-szövetség elnöke, Szöllősi Balázs a lapnak azt mondta, sok étel- és italautomata önmagában nem ért ennyit, úgyhogy nagy kérdés, megéri-e egyáltalán az érintetteknek a beruházás. Ráadásul senki nem látott még ilyen eszközt, fogalmuk sincs, hogy hol lehet beszerezni, vagy mennyibe kerül.

A felügyeleti rendszerrel is bajok vannak, a kialakítására és a szolgáltató szerepére ugyan többen is vállalkoznának, de egy javaslatban nemrég megjelent az eddig ismeretlen menedékes felügyeleti szolgáltató fogalma, amelynek kijelölése és szabályozása a kormány joga lenne, s a feltételeknek jelenleg csak a Magyar Posta felel meg.

Az érintettek hiába szorgalmazták eddig az egyeztetést a részletekről, kísérleteik nem sok sikerrel jártak. Most újra nekifutnak, mert az elnök szerint a decemberi határidő sem látszik tarthatónak.

Kép forrása: Shutterstock.com.