Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A KSH csütörtökön közölte, hogy az év első két hónapjában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó és nettó átlagkeresete egyaránt 10,3 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. A fogyasztói árak 2,6 százalékos kéthavi emelkedésével számolva a reálkeresetek emelkedése a januárival megegyezően 7,5 százalékos volt.8

A helyettes államtitkár kifejtette: sokáig a versenyszférában átlagosan magasabbak voltak a jövedelmek, de már a tavaly decemberi, illetve az idén januári adatok is azt mutatták, hogy szinte ugyanazok az átlagjövedelmek jellemzik a közszférát, mint a versenyszférát.

Ennek oka, hogy azt a lemaradást, amit a közszféra magával hordozott éveken, évtizedeken át, a különböző életpályamodellekkel sikerült helyretenni - fogalmazott Simon Attila az MTI tudósítása szerint.

Az a három ágazat, ahol a legmagasabb bruttó átlagbéreket lehet elérni, még mindig a versenyszférában van; a helyettes államtitkár a pénzügyi-biztosítási szektort, az infokommunikációt és az energetikát említette. Simon Attila hangsúlyozta: a gazdaság felívelő pályán van, így van még további lehetőség a bérek emelkedésére.