Alább szó szerint közöljük a Fidesz sajtóirodája által kiadott: "Az ellenzék fejezze be a terrorelhárítók munkájának akadályozását!" című közleményt, amit Németh Szilárd frakcióvezető-helyettes, a Nemzetbiztonsági Bizottság alelnöke szignált.

Az MSZP, a DK, illetve a Jobbik évek óta folyamatosan és indokolatlanul támadja a Terrorelhárítási Központot. Nincs olyan költségvetési tárgyalás, ahol elsőként ne a TEK-nél akarnának forrást csökkenteni. Mindent megtesznek a szervezet ellehetetlenítéséért, össze-vissza hazudoznak a működéséről. Megszüntetéssel, elszámoltatással fenyegetik a TEK-et. Ezzel teljesen elbizonytalanítják Európa egyik legfelkészültebb, legelismertebb és legalkalmasabb terrorelhárító állományát, akadályozzák a magyar emberek biztonsága érdekében végzett munkájukat.

Az elmúlt időszak európai terrorcselekményei és a magyar rendőrséget ért támadások azt bizonyítják, hogy elengedhetetlen szükségünk van a magas színvonalon képzett terrorelhárítási szakemberekre. A magyar emberek biztonsága mindennél előrébbvaló.

Európa és Magyarország biztonságát ma az illegális migráció és a vele "kéz a kézben járó" terrorizmus és az ennek következtében megerősödő szélsőséges, militáns szervezetek veszélyeztetik.

Fel kell tennünk a kérdést: mi lehet az oka annak, hogy az illegális bevándorlók pártján álló baloldalnak és a szélsőjobbal összekacsintó Jobbiknak közös érdeke a hazai terrorelhárítás akadályozása?

Mi magyarok, Európa egyik legbiztonságosabb országában élhetünk, köszönhetően többek között a Terrorelhárítási Központ munkájának. Nemzeti érdekünk, hogy ez a jövőben is így maradhasson. Éppen ezért nem pártpolitikai acsarkodásra, marakodásra, hanem összefogásra és a terrorelhárítók megerősítésére, munkájuk megbecsülésére van szükség.