Az Együtt-PM, az MSZP és a DK csaknem négyórás egyeztetése után Szigetvári Viktor azt mondta, hogy a megállapodástervezet rendezi a kerületi kérdéseket és a főpolgármester-jelölt személyének kérdését. Utóbbiról annyit mondott: jó esély van arra, hogy Tarlós István főpolgármester méltó ellenfelet kap. Ezen az ajánlaton, ezen a megállapodástervezeten változtatgatni már tovább nem lehet; a pártoknak igent vagy nemet kell arra mondaniuk. Szigetvári Viktor úgy fogalmazott, hogy az Együtt-PM szövetség nevében ő "büszkén és felkészülten" fog igent mondani.

Kijelentette: minden feltétel adott mostantól ahhoz, hogy októberben több baloldali, balközép, szabadelvű polgármester legyen Budapesten, hogy "eltakarítsuk a korrupt, fideszes polgármestereket az V. kerületből, Zuglóból, Kőbányáról és még sok más kerületből".

Kérdésekre válaszolva Szigetvári Viktor közölte: 15 kerületben egy baloldali polgármesterjelölt lesz, és a három párt ezekben a városrészekben nagyjából egyenlő arányban ad jelöltet, ugyanakkor a pártoknak önálló kompenzációs listájuk lesz.

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke közölte, a csomag azt is tartalmazza, kit szeretnének az egyes kerületek közös polgármesterjelöltjeinek, benne van az egyes kerületek kompenzációs listájáról szóló megállapodás és az egyéni választókerületek felosztása is. Pártja elnöksége hétfő délelőtt olyan felhatalmazást adott a tárgyalódelegációnak, amely az elfogadott tervezethez nagy mértékben hasonlít, azzal tulajdonképpen megegyezik, ezért semmi akadálya nem lesz annak, hogy a csomagot jóváhagyja a DK elnöksége - hangsúlyozta.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP fővárosi elnöke - sikeresnek minősítve a tárgyalásokat - azt mondta, az ellenzéket a Fidesz új választási törvénye hozta igazán nehéz helyzetbe. Április 6-án a fővárosban több volt a baloldali voks, az MSZP, az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció feladata, hogy ezt a számszerű többséget politikai többséggé kovácsolja - tette hozzá. A szocialista politikus is úgy értékelte, hogy Tarlós Istvánnak olyan kihívója lesz, aki ismét nyílttá teszi a versenyt a főpolgármesteri posztért.