A Zala megyei Szentmargitfalván azért lesz polgármester-választás, mert a települést 26 éven át irányító Molnár Jánosné (független) februárban lemondott tisztségéről. A választáson két független jelölt indul: Molnár János és Szücs Tibor. A település lakói közül 70-en szerepelnek a választásra jogosultak névjegyzékében - írta az MTI.

A Fejér megyei Vértesacsán azért írtak ki időközi választást, mert a képviselő-testület február 28-án feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért három jelölt indul: Kollár Gábor Ferenc (Magyar Munkáspárt), Einvachter Szabolcs (független) és az eddigi településvezető, Kovács Zoltán (független). A tizenöt képviselőjelölt közül tizennégy független, egy pedig a Magyar Munkáspárt jelöltje. A választói névjegyzékben közel másfél ezren szerepelnek.

Vasárnapra két időközi települési nemzetiségi választást is terveztek: a Vas megyei Bérbaltavár és a Pest megyei Mogyoród nemzetiségi választói roma települési nemzetiségi képviselőket választottak volna, a voksolások azonban jelöltek hiányában elmaradnak, így a településeken legközelebb csak 2019-ben lehet roma nemzetiségi önkormányzatot alakítani.