Czomba Sándor az alapkőletételi ünnepségen elmondta: a szolgálatnál, amelynek épülete december végére készül el, háromszázan kapnak hosszútávra munkát január elsejétől. Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a beruházásról a kormány a január 23-ai, vásárosnaményi kihelyezett ülésén döntött, amelyen a halmozottan hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatására hozott határozatokat.

Az államtitkár kitért arra, hogy a vásárosnaményi hatósági szolgálati központ dolgozóit elsősorban a térségben regisztrált álláskeresők közül választják majd ki, akiknek a száma jelenleg 4100, s közülük több mint 1100-an rendelkeznek a felvételhez szükséges középfokú és informatikai szakmai képesítéssel.

Tóth László, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára az ünnepségen arról szólt, hogy a közlekedési szabályok szigorú betartását megkövetelő objektív felelősség intézményi programjának hatósági feladatait látja majd el a létrejövő beregi hatósági szolgálati központ, illetve oda tartozik majd az e-útdíjjal kapcsolatos adminisztráció intézése is.

Kiemelte: a program elsősorban a sérüléssel járó és a halálos közlekedési balesetek számának visszaszorítását szolgálja, s ennek eredményei már meg is mutatkoznak, hiszen az 1992-es 2100-ról a múlt évben 600-ra csökkent az utakon meghalt közlekedők száma.

Halmi Zsolt dandártábornok, az Országos Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatójának tájékoztatása szerint a vásárosnaményi hatósági központot - Szombathelyen működik az első - a legkorszerűbb számítástechnikai eszközökkel szerelik fel a január elsejei indulásig.