Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Fővárosi Törvényszék erről szóló ítéletét csütörtökön kapta kézhez a Transparency Intenational. A szervezet ügyvédje, Németh Zsolt képviselte Pethő Andrást, az Origo volt újságíróját az ügyben. Pethő azért indított pert, mert a Miniszterelnökség nem adott részletes adatokat a kirívó hotelszámlákról.

Az ítélet május végén született. Néhány nappal később az Origo "a kiküldetések részleteit ismerő névtelenséget kérő forrástól" úgy értesült, hogy Sonkodi Balázs és Perényi Zsigmond, Lázár két munkatársa kísérte őt az utakon.

A mostani ítélet szerint nem egy névtelen forrásnak, hanem hivatalosan a Miniszterelnökségnek kell megmondania, hogy hol, kivel és mit csinált Lázár ezeken az utakon.

Lázár az ügy kirobbanása után azt mondta, befizeti a kétmillió forintos szállásköltséget az államháztartásnak, miközben személyeskedő hangvételű közleményben emlegette a cikk szerzőjét. Ezt azonban senki sem kérte tőle, a pernek legalábbis nem volt a tárgya. Arról is beszélt, hogy az ország szempontjából kiemelten fontos ügyekben tárgyalt ezeken az utakon. Ha ez így van, miért kellett saját pénzéből megtéríteni a költséget? - teszi fel a kérdést a 444.hu.