Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A családlátogatás mellett az orvosi szolgáltatások felkeresése a legfontosabb a karácsonyi ünnepekre hazalátogató, külföldön dolgozó magyaroknak. Már novemberben megszaporodtak az egy napra 2-3 szolgáltatást elintézni szándékozók megkeresései, ám december közepén tetőzött azoknak a foglalásoknak a száma, akik a kiszemelt pár napra szerették volna időzíteni aktuális orvosi vizsgálataikat - olvasható a keresőoldal közleményében.

Elsősorban aktuális megelőző, rákszűrő vizsgálatok és kontrollokra foglaltak időpontot, de gyakoriak voltak az aznapra időzített kisebb beavatkozások anyajegylevétel, lézeres kezelések foglalása is. Sokszor felnőtt és gyermek vizsgálatokat is egy időre próbáltak időzíteni a foglalók, mely jelzi, hogy gyermekeik számára is szívesebben foglalnak időpontot a jól bevált hazai szakemberekhez, mint a kinti borsos árú szakorvosokhoz.

A statisztikák szerint 600 ezer magyar dolgozik külföldön, ebből a Foglaljorvost.hu tapasztalatai alapján is több tízezren hazajárnak elintézni orvosi vizsgálataikat.  Az augusztusi és decemberi időszakban immár 2 éve érezhető a keresések és foglalások felfutása. Legnagyobb számban Írországból, Angliából, Németországból és Ausztriából érkeznek a megkeresések.

Foglalások alakulása a Foglaljorvost.hu regisztrációi alapján

Egy-egy rugalmasabb magánorvos igazi nagyüzemet zárt az ünnepek előtti és közötti pár napban. A Foglaljorvost.hu weboldalon elsősorban online foglalások zajlanak, de ebben az időszakban érezhetően megnőtt a telefonos érdeklődések száma is külföldről. Jellemzően a több orvoshoz, több szakterületre időpontot keresők jelentkeznek. Az oldalon megvalósult foglalásokból legalább 1000-1200 időpont, kint élő magyaroktól származott - mondta Straub Fanni, az oldal alapító tulajdonosa.