A rendezvény a két ország miniszterelnöke által 2014-ben aláírt kormányközi megállapodás részét képező gazdasági-egészségügyi terület fejlesztésének szellemében akarja segíteni a Magyarországon dolgozó kínai állampolgárok beilleszkedését, munkavégzését.

Magyarországon először rendeznek ilyen jellegű konferenciát, amely mindazoknak kínál találkozási, kapcsolatteremtési, üzleti és társasági fórumot, akik az egészségügy-életmód területén érdekeltek. A szervezők tájékoztatása szerint az eseményen várhatóan 150-en vesznek részt, így kínai befektetők, megvalósítható projekteket kínáló magyarországi üzletemberek, a hagyományos kínai és a nyugati orvoslás kiemelkedő szakemberei, továbbá a kínai-magyar üzleti kapcsolatok építésében érdekelt üzletemberek.

A tanácskozáson a résztvevők előadást hallhatnak egyebek mellett a magyar és kínai vállalkozások együttműködéséről, az új kínai befektetők tapasztalatairól, a kínai kormányzati lehetőségekről az európai befektetésekkel kapcsolatban, a magyar kormányzati törekvésekről a kínai kapcsolatok erősítéséért, az egészségipari együttműködési lehetőségekről és a hagyományos kínai gyógyászat magyarországi jövőjéről.
Emellett a rendezvényen elismeréseket adnak át a magyar-kínai orvosi-gyógyítói tevékenység példamutató végzéséért.