Hétfőn közli a KSH a beruházások harmadik negyedéves adatait. A beruházások volumene 20,3 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól a második negyedévben, az első negyedévi 12,6 százalékos visszaeséssel együtt az év első felében 17,8 százalékkal kevesebb beruházás volt. Az általános visszaesésen belül azonban a feldolgozóiparban 11,1 százalékkal nőtt a beruházások volumene az előző négy negyedévi csökkenés után. A csökkenést - az előző negyedévhez hasonlóan - az európai uniós forrásból finanszírozott fejlesztések befejeződése okozta, ami a költségvetési szervek beruházásait érintette a legnagyobb mértékben.

Kedden a foglalkoztatottság-munkanélküliség augusztus-októberi adatát közli a KSH. Az előző időszakban, a harmadik negyedévben - július-szeptemberben -4,9 százalékon maradt a munkanélküliségi ráta, nem változott az előző három hónapos időszak óta. A múlt év azonos időszakához képest 66 ezerrel kevesebben, 226 ezer 500-an voltak állástalanok. A foglalkoztatottak száma 126 ezerrel nőtt egy év alatt és a harmadik negyedévben 4 millió 390 ezer volt. A 15-64 éves korosztályban 67,1 százalékon állt a foglalkoztatottak aránya, 2,3 százalékponttal emelkedett a múlt év azonos időszakához képest.

Szerdán jelenik meg az ipari termelői árak októberi adata. Szeptemberben az ipari termelői árak átlagosan 2,6 százalékkal, ezen belül a belföldi értékesítési árak 2,8 százalékkal, az exportárak 2,5 százalékkal csökkentek. Belföldön a feldolgozóiparban 1,0, a jelentős súlyt képviselő villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás nemzetgazdasági ágban -az energiahordozók világpiaci árcsökkenésének hosszú távú hatására - 7,1 százalékkal elmaradtak az egy évvel korábbitól.