Kedden ismét kamatdöntő ülést tart a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa. Az alapkamat jelenleg rekord alacsony szinten, 1,35 százalékon áll.

Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közzéteszi a január-novemberi népmozgalmi statisztikáját. Idén, az év első tíz hónapjában 77 ezer gyermek született, 0,5 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában. A halálozások száma 110 ezer volt, ami 2014. január-októberhez viszonyítva 5,5 százalékkal emelkedett. A természetes fogyás 33 ezer fő volt, ez több mint 5 ezerrel haladta meg az egy évvel korábbit.

Az ÁKK 3 hónapos diszkontkincstárjegy-aukciót tart kedden.

Az Egyesült Államokból a januári összesített, illetve szolgáltatóipari Beszerzési Menedzser Index érkezik. A hangulatindex decemberben 54, illetve 54,3 ponton állt. Kiderül az is, hogy miként változott a fogyasztói bizalom januárban. Decemberben 96,5 pontra nőtt a novemberi 92,6 pontról az amerikai Conference Board gazdaságkutató intézet mutatója.

Az USA-ból ingatlanpiaci számok is érkeznek, méghozzá a Case-Shiller index a lakóingatlanok árának emelkedéséről. Az elemzők 5,5 százalékos növekedést várnak, akárcsak az előző hónapban.