Giró-Szász András november elseje óta államtitkári rangban vezeti a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárságot. Friss vagyonnyilatkozata alapján vagyonának legértékesebb része a 2006-ban alapított stratégiai elemző és kommunikációs tanácsadó cég, a Strategopolis Kft. volt. A cégbeli részesedését 2011-ben, miután kormányszóvivő lett, eladta, majd amikor az áprilisi választásokat követően a Hír TV-s Kurucz Éva váltotta a poszton, visszavásárolta a korábbinál kisebb, 61 százalékos többségi tulajdonrészét. Ám novemberre újra változott a helyzet, ezért ismét kivált a kft.-ből.

Giró-Szász az Index kérdésére azt mondta, hogy a 750 millió forint a tulajdonrészből és a még ki nem fizetett osztalékból jön össze. A Strategopolis azt vállalta, hogy két év alatt kifizeti az összeget.

A Céginfo.hu szerint májustól új, frekventált helyre költözött a Strategopolis, a Lánchíd pesti lábánál lévő Széchenyi térre, a 7-8. szám alatti Roosevelt irodaházba (felújítás előtti nevén "Spenótház"). Ezt megelőzően a Századvég Gazdaságkutatóval közös székhelyen működött, a III. kerület, Hidegkuti Nándor utca 8-10 szám alatt.

A tanácsadó cég nagyon jó évet zárt 2013-ban, a nettó árbevétele 433 millió forintra nőtt az előző évi 281,8 millióról (míg 2011-ben 153,6 milliós forgalma volt). A tavalyi 127 milliós, míg a tavalyelőtti közel 43 milliós adózott eredményt kifizették osztalékként a tulajdonosoknak, amiből 63,9 millió jutott Bódi Gábor Imrének és 63,1 millió Molnár Norbertnek, a cég másik két társtulajdonosának.

Giró-Szásznak a vagyonnyilatkozata szerint 93 milliós takarékbetéte is van, és 47,05 millió forint értékű befektetési alapjegye is. Az államtitkár ezt azzal magyarázta a portálnak, hogy 10 évig dolgozott a piacon, és eladta Normafánál lévő házát is. Újabban egy 120 négyzetméteres bérelt lakásban él a XII. kerületben. Emellett van 50 százalékos tulajdonrésze egy 42 négyzetméteres budai lakásban is, valamint van egy 200 négyzetméteres balatoni nyaralója. Idén vett egy WIA 345 típusú elektromos jachtot is. Ilyen vízi járműveket mostanában 25-35 millió forintért lehet találni a piacon. Emellett újabban Range Rovert is bérel magának, amihez 200 ezer forintban maximált havi benzintérítést kap az államtól.

Az államtitkárnak 50 millió forint tartozása is van, egy családi kölcsön nyomán. Emellett egy új cégnek, a Safe Port Project Kft. 20 százalékos tulajdonosa is. Az ingatlankezelési tevékenységre létrehozott kft-t Serfőző Péter irányítja.