Három hónapra - márciusi elejétől májusi végéig - szóló tanácsadói szerződésre fizetett ki 8 millió forintot a Nemzetgazdasági Minisztérium, ami a hétvégékkel együtt napi átlagban 87 ezer forintos kiadást jelent. Erről hétfőn írtunk, időközben pedig megérkezett a Nemzetgazdasági Minisztérium válasza arról, hogy pontosan mire fizették ki a szóban forgó összeget.

A szaktárca megkeresésünkre közölte: a 8 millió forintos tanácsadói szerződés keretében Kozma András az önkormányzati számlavezetést elemezte és egy összefoglaló jelentést készített az önkormányzatok állalmi szerepvállalással megvalósuló számlavezetésének lehetséges alternatíváiról és feltételeiről. A Nemzetgazdasági Minisztérium válasza szerint Kozma András a feladatokat a szerződésben rögzített feltételeknek a határidőket betartva megfelelően látta el. (Az összefoglaló jelentést elkértük a NGM-től, ha megkapjuk, akkor beszámolunk annak tartalmáról.)

Magazinműsor a hiányszakmákról

A nemzetgazdasági tárca 5 millió forint feletti szerződései között szerepelt többek között egy, az Echo Tv-nek adott magazinműsor gyártására szóló - bruttó 6,8 millió forintos - megbízás is. A Nemzetgazdasági Minisztérium erről azt mondta a Napi.hu-nak, hogy a megrendelés a "Jó szakma, biztos jövő" című magazinműsorra vonatkozott.

A műsor célja pedig "a szakképzés népszerűsítése, a hiányszakmák bemutatása, illetve a fiatalok pályaválasztási döntésének elősegítése volt. "A műsor 12 darab, egyenként 23 perces premieradást és azok kétszeri ismétlését tartalmazta" - áll az NGM-es válaszban. Ez azt jelenti, hogy a magazinműsor részei egyenként átlagosan bruttó 570 ezer forintba kerülnek. A szóban forgó műsor eddig leforgatott részei itt érhetőek el.