A kiadások három részből tevődnek össze. Az első a  Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. útján, a  V4 elnökséghez kapcsolódó társadalmi, kulturális és országpromóciós feladatok ellátása, amelyre 2 milliárd 759 millió forintot irányozott elő a kormány.

A Visegrádi Csoport másik három országa, államonként legfeljebb 4 diplomatát delegálhat Magyarországra az elnökség időszakában (az elnökségi munkába való fokozott bekapcsolódás érdekében), azzal, hogy a  magyar fél a  felmerülő költségek közül kizárólag az elnökségi időszakra vonatkozó szállás, lakhatás költségeit vállalja. A  Visegrádi Együttműködés eredményeit és jövőjét fókuszba állító külügyi és külgazdasági kutatásra és publikációs tevékenységre is igényt tart a kormány. Ennek a két feladatnak a költsége 348 millió forint.

Végül a kormány felkérte a  Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványt, hogy vegyen részt a V4 elnökséghez kapcsolódó tudományos, társadalmi és kulturális programok megvalósításában. Erre 2 milliárd 156 millió forint az előirányzat.

(A V4-csúcstalálkozó egyik top témájáról itt olvashat.)