A feldolgozóipari ágazatokon belül a kokszgyártás, kőolaj-feldolgozás, vegyi anyag, termék gyártása, valamint a kohászat, fémfeldolgozás árai voltak a legnagyobb hatással az árnövekedésre. Júniushoz képest kismértékű árcsökkenés történt az energiaszektorban.

A hónapban az ipar belföldi értékesítés árai átlagosan 0,2, ezen belül a feldolgozóipar árai 0,7 százalékkal emelkedtek az előző havihoz képest. Jelentősen nőttek az árak a kokszgyártás, kőolaj-feldolgozás (+1,8 százalék), a kohászat, fémfeldolgozás (+1,3 százalék) és a gyógyszergyártás (+1,2 százalék) ágazatokban. Árcsökkenést a hónapban a feldolgozóipari ágazatokban nem mértek. Nem változtak az árak az élelmiszeriparban, a textil- és bőriparban. A feldolgozóipar többi ágazatában 0,3 és 0,8 százalék közötti árnövekedést regisztráltak 2014 júniusához viszonyítva. A jelentős súlyt képviselő villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás nemzetgazdasági ágban az árak 0,8 százalékkal alacsonyabbak voltak a júniusinál. Az előző évihez képest a belföldi értékesítési árak 2,5 százalékkal estek, a feldolgozóipari ágazatok árai összességében 1,8 százalékkal emelkedtek.

Idén júliusban az ipar forintban mért exportértékesítési és feldolgozóipari árai egyaránt átlagosan 0,6 százalékkal nőttek az előző hónaphoz mérten. A feldolgozóiparon belül a legnagyobb mértékben a vegyi anyag, termék gyártása (+2,7 százalék) a kokszgyártás, kőolaj-feldolgozás (+2,5 százalék) ágazatokban, valamint a kohászat, fémfeldolgozásban (+2,0 százalék) emelkedtek az árak, a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása ágazatban 0,5 százalékkal mérséklődtek, a fa-, papír- és nyomdaiparban az előző havi szinten maradtak, a feldolgozóipar többi területén pedig 0,3 és 1,3 százalék között nőttek.

A forint 2014 júliusában az euróval szemben 1,2, az amerikai dollárral szemben 1,6 százalékkal gyengült. Az egy évvel ezelőttihez viszonyítva az ipar forintban mért exportárai 1,0, a feldolgozóipari ágazatok árai 1,1 százalékkal voltak magasabbak.