A BKK keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint ezt a parkolási módot a kétirányú kerékpározásra megnyitott egyirányú utcákban alkalmazzák, mert a tapasztalatok szerint biztonságosabb. A gépjárművezetők induláskor mindkét irányban belátják azt az útszakaszt, ahova kihajtani készülnek, így a kerékpárral közlekedőket is jobban észreveszik.

Az orral, ferdén beállás kényelmes, gyors és biztonságos, azonban kiálláskor a tolatás még kerékpárosok nélkül is kockázatos, mivel nincs az autókon olyan tükör, amelyik ebben a szögben lát, és a járművezető sem képes tökéletesen hátrafelé, a másik autó takarásából figyelni - írta a BKK. Jelezték, hogy a kerékpárosoktól és az autósoktól is pozitívak az eddigi visszajelzések, a Szemere utcában az arra közlekedő 15-ös busz közlekedését sem akadályozza.

Idén novemberig egyebek mellett a Jókai utcában, a Benczúr utcában, illetve a Podmaniczky utca, a Péterffy Sándor utca és a Huszár utca egy-egy szakaszán vezetik be, ezeken a helyeken "Kérjük, segítse a tolatva parkolást!" feliratú tájékoztató táblát helyeznek ki.