Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Közút tájékoztatása szerint a főút egy rétegben új aszfaltburkolatot kap 6-11 méter között változó szélességben. Helyreállítják az útcsatlakozásokat, megállóhelyeket, kitisztítják az árkokat és átereszeket, továbbá felújítanak három hidat is. A hegyi szakaszon régóta feladat a motoros balesetek megelőzése, ezért a projektben mintegy 2,7 kilométer hosszon motoros védőkorlátokat is telepítenek.

A 24-es főút felújítása része annak a 69 milliárd forintos komplex útfelújítási programnak, melynek keretében országszerte 444 kilométernyi főút és 119 kilométernyi mellékút újul meg. A programból Heves megye 3,35 milliárd forinttal és 33 kilométernyi útszakasszal vesz részt. Így a 24-es főút 7,7 kilométeres szakasza mellett megújul 3-as főút több mint 25 kilométeres, valamint a 21-es számú főút Hatvan-Somoskőújfalu közötti 775 méteres szakasza is. A felújítások a tervek szerint őszre készülnek el.

A kormány elfogadott egy 100 milliárd forintos fejlesztési csomagot, mely forrásból további fő- és alsóbb rendű utak felújítása kezdődhet meg várhatóan a jövő év elején. Ebből a csomagból Heves megye mintegy 3,1 milliárd forintra számíthat, amely 30-35 kilométernyi útszakasz felújítását teheti lehetővé. Ez az összeg azonban még nőhet. Az összes forrást figyelembe véve a ciklusban mintegy 10 milliárd forintnyi útfejlesztési forrás jut Heves megyébe - mondta Szabó Zsolt, a NFM fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára.