A lap szerint csak csökkentett ágyszám mellett tudják ugyanis biztosítani dolgozóik számára a nyári szabadságok kiadását. Közben kimerültségre hivatkozva visszaadta osztályvezetői megbízását a belgyógyászat főorvosa.

A vidéki kórházakban az orvos-, a nővér- és az asszisztens létszám is kritikus állapotban van - mondta Sinkó-Káli Róbert, a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház megbízott főigazgatója - olvasható a portálon.

Annak érdekében, hogy a munkatársaink kivehessék nyári szabadságukat, részlegesen szüneteltetni kell egy-egy osztály működését, és így létszámot tudunk megspórolni, a beosztás bruttó keretét tudjuk csökkenteni.

A főigazgatótól elmondta, hogy júliusra és augusztusra elrendelte a krónikus osztályon huszonnégy-, a belgyógyászaton tizennyolc-húsz, a rehabilitációs osztályon pedig tizenöt ágy működésének szüneteltetését, ezeket átmenetileg kivonják az ellátásból. Azért van erre lehetőség, mert a nyári hónapokban általában jóval kevesebb beteg érkezik a kórházba, mint az év más időszakában.