Az IM parlamenti államtitkárának leváltása teljes meglepetés, az tárcánál eddig egyetlen kombinációban sem jött szóba személycsere - írja az Index. Répássy nevéhez - más a személycserék miatt emlegetett politikusokkal ellentétben - az elmúlt években nem kapcsolódott sem szakmai, sem személyes botrány. A portál nem tudta elérni Répássyt.

Répássy Róbert 1998 óta a Fidesz országgyűlési képviselője. 2010 és 2014 között a Navracsics Tibor vezette Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium igazságügyért felelős államtitkára volt, 2014-től a Trócsányi László által irányított Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára és miniszterhelyetteseként dolgozott.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón már bejelentett néhány intézkedést. Kiderült, hogy a Miniszerelnökségen L. Simon László helyett Csepreghy Nándor lesz a miniszter helyettese, a sok botrányt begyűjtő L. Simon azonban továbbra is államtitkár maradhat. Lázár megválik egy helyettes államtitkárától. Bódi Gábor távozásával megszűnik az infokommunikáció összehangolásáért felelős helyettes államtitkárság is. Lázár jelentette be azt is, hogy, távozik a Nemzeti Kommunikációs Hivatal elnöke, Nobilis Márton.