A Napi Gazdaság csütörtöki számának cikke

Ezek alapján a központosított közbeszerzés hatálya alá tartozó költségvetési szervezetek 8,5 milliárd forint keretösszegben vásárolhatnak − saját büdzséből − közigazgatási, míg kétmilliárdért oktatási intézményi licenckonstrukciókat. A beszerzés keretében az intézmények bővíthetik, lecserélhetik, frissíthetik a korábban beszerzett szoftverlicenceket, illetve újat vásárolhatnak.

A közbeszerzést két részteljesítésben hirdette meg a KEF, az első Microsoft- vagy azzal egyenértékű közigazgatási, míg a második oktatási intézményi licenckonstrukciók szállítására és a kapcsolódó szolgáltatások teljesítésére szólt. Az első részre öt, több cég alkotta konzorcium pályázott, és nyert is, míg a másodikra három konzorcium pályázott, és szintén nyert. A cégekkel március végén 2013. augusztus 25-ig hatályos szerződést kötöttek − derül ki a KEF honlapjáról.

A nyertesek
Közigazgatási intézményi licenckonstrukciók (8,5 milliárd forint)
Aquis Informatika Zrt., AlphaNet Kft., ICT Systems Kft., LicensePort Zrt., M&M Computer Kft.
Synergon Rendszerintegrátor Kft., Montana Tudásmenedzsment Kft., Nádor Rendszerház Kft., Szinva Net Informatikai Kft., Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft., Rendszer Kontroll Kft.
Euro One Számítástechnikai Zrt., Bull Magyarország Kft., Delta Informatika Zrt., HUMANsoft Elektronikai Kft., M&S Informatikai Zrt., WSH Számítástechnikai, Oktató és Szolgáltató Kft.
KFKI Rendszerintegrációs Zrt., Grepton Informatikai Zrt., IQSYS Informatikai és Tanácsadó Zrt., Rufusz Computer Informatika Zrt., SMP Számítás-, Bank és Biztonságtechnikai Kft., Tigra Computer és Irodatecnikai Kft.
RacioNet Számítástecnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt., Fornax Műszaki és Gazdasági Tanácsadó Zrt.
Oktatási intézményi licenckonstrukciók (2 milliárd forint)
Aquis Informatika Zrt., AlphaNet Kft., ICT Systems Kft., LicensePort Zrt., M&M Computer Kft.
Euro One Számítástecnikai Zrt., RacioNet Számítástechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt., Synergon Rendszerintegrátor Kft., WSH Számítástechnikai, Oktató és Szolgáltató Kft.
Rufusz Computer Informatika Zrt., Aloha Informatika Kft.
Forrás: TED