Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ez már az ötödik alkalom, amikor az Állami Számvevőszék a költségvetési szervek körében felméri az integritás helyzetét - tájékoztatott az ÁSZ igazgatója. Szavai szerint két dolgot ellenőriznek, egyrészt azt, hogy milyen korrupciós kockázatok fenyegetik az adott intézményt, illetve azt, hogy az ellenálló képességük a veszélyekkel szemben mekkora.

Pulai Gyula úgy véli: mindenképpen pozitív, hogy egyre többen vesznek részt a felmérésben, tavaly már több mint 1500-an válaszoltak a kérdőívre. Az látszik, hogy egyre jobban tudatosítják az intézmények vezetői, hogy léteznek ilyen kockázatok a működésükben és ezzel szemben növelni kell az ellenálló képességüket - hangsúlyozta az igazgató.

"Minden magyar költségvetési szervet bevonunk ebbe a vizsgálatba, ebben az évben 6900 intézmény számára küldtük ki a felmérést, annak érdekében, hogy minden intézménycsoportból kellő mennyiségű válasz legyen, emellett önként is lehet csatlakozni." A kérdőív az Állami Számvevőszék honlapjáról letölthető.

A minisztériumok, a bíróságok, a rendvédelmi szervek nagyon nagy arányban vesznek részt a felmérésben, a szociális és szabadidős intézmények részéről viszont elég alacsony szintű az érdeklődés.