Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Európai Bizottság (EB) döntése a kötelező betelepítési kvótáról "szélesre tárta a kapukat a Soros-terv előtt", amely szerint le kell bontani a határzárat és a kerítést, évi egymillió migránst kell behozni Európába, mindegyiknek kilencmillió forintot kell adni, ennek fedezésére pedig kölcsönt kell felvenni - mondta Kósa Lajos a Fidesz-KDNP velencei frakcióüléséről a TV2 Mokka című műsorának csütörtök reggel.

Szerinte a magyar ellenzék és az európai baloldal igyekszik megtéveszteni az embereket, most "azt hazudják, hogy nincs is Soros-terv", 2015-ben még azt mondták, hogy nincs "migrációs özön", a népszavazáskor pedig azt állították, nincs kvóta, hanem önkéntes felvétel van. (Így gondolkodik Orbán? Meglepő állítás jött!)

Kósa Lajos szólt arról is, hogy a frakcióvezetői pozícióban várhatóan október elején váltja őt Gulyás Gergely. A politikus szerint van kellő tapasztalata a Modern városok programért felelős tárca nélküli miniszteri poszthoz, mert 16 évig vezette Debrecent, sokáig volt a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, és jelenleg is tiszteletbeli elnöke.

Meg kell ismerni a magyar emberek véleményét a "Soros-tervről", ezért a Fidesz-frakció felkérte a kormányt, hogy bonyolítson le egy nemzeti konzultációt róla - közölte Kósa.