Kövér aláírta az MNB-törvényt, most Áderen a sor

Kövér László, az Országgyűlés elnöke aláírta azt a március 1-én elfogadott törvényt, amely titkosítja a Magyar Nemzeti Bankhoz tartozó gazdasági társaságok és alapítványok költéseit és ezzel 250 milliárd forint közvagyon átláthatóságát semmisíti meg - írja az Index.
Index.hu, Napi.hu, 2016. március 6. vasárnap, 15:41

A törvény most Áder János köztársasági elnök elé kerül, akinek szintén öt napja lesz, hogy hitelesítse, vagy az Alkotmánybíróság elé küldje.

A kedden 118 igen szavazattal elfogadott törvény hatalmas vihart kavart, mivel az MNB-vezetők fizetésének radikális emelése mellett arról is szól, hogy az MNB-alapítványok kikerülnek az infotörvény alól, vagyis ezután nem kerülhetnek majd nyilvánosságra a 260 milliárd forintos gazdálkodásukkal kapcsolatos részletek. Az Index szerint a képviselők a szavazás előtt nem voltak különösebben tájékozottak a javaslattal kapcsolatban, ami ennek ellenére gond nélkül átment a parlamenten.

Kövér, miután megszavazta a törvényt, néhány napja azt nyilatkozta, hogy szerinte az MNB alapítványaihoz és társaságaihoz utalt összegek közpénznek minősülnek.

A Magyar Nemzet értesülései szerint Áder János köztársasági elnök nem fogja aláírni a jegybanktörvény módosítását, de a Köztársasági Elnöki Hivatal ezt nem támasztotta alá, sejtelmesen csak annyit közöltek, Kövér aláírásától számított öt napon belül kiderül.

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke szerint a törvénymódosítás alkotmányossági aggályokat vet fel, szembemegy a bírósági és hatósági gyakorlattal.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2016.03.07 08:35

Bűnszervezetben elkövetett .........
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarTosPista, 2016.03.06 18:48

Úgyis aláírja, nem értem miért játsszák el a szűzqrvát, hogy ők nem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
www.Napi.hu Online Kft. Napi.hu - Független üzleti és pénzügyi portál, benne magyar és nemzetközi hírek, elemzések, tőzsdei információk. Helye: Flórián tér 1. 2. emelet, Budapest, Budapest. 1033 Telefon: +36-1-506-0930. Telefax: +36-1-506-0931. .