Az Útinform kedd 5.20 órai összesítése alapján Borsod-Abaúj-Zemplén megye nagy részén havazik, havas eső esik Salgótarján, Putnok, Nyékládháza és Mátészalka térségében, továbbá az M3-as autópályán Emőd és Ófehértó környékén - közölte a közútkezelő. Az éjszakai és hajnali, kora reggeli órákban is folyamatosan dolgoztak munkagépeink, ennek is köszönhetően az általunk üzemeltetett országos közutak burkolata általában sónedves, vizes, de Salgótarján térségében latyakos burkolatra is készülhetnek a közlekedők. Szombathely, Körmend, Pápa és Salgótarján környékéről ködfoltokat jeleztek útellenőreink, ott 100 és 300 méter közötti a belátható útszakasz hossza.

Több útszakaszon a fákon található vastag jégréteg miatt ágleszakadások és fakidőlések miatt kellett teljes útzárat bevezetni hétfő óta. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Répáshuta és Felsőtárkány között, Ómassa és Mályinka között, Bükkszentkereszt és Bükkszentlászló között van érvényben teljes pályás korlátozás. Heves megyében a 24-es főút 15-ös és 25-ös kilométerszelvényei között, a Galyatető és Mátraháza közötti mellékúton, az Eger-Hollóstető-Miskolc összekötő úton, valamint a kékestetői bekötőúton van teljes pályás útzár. Pest megyében Pilisszentkereszt és Pilisszentlélek között (Komárom-Esztergom megyei terület), a Dunakeszi és Gödöllő közötti úton Mogyoród térségében, Isaszeg és Nagytarcsa között, Gödöllő és Valkó (Heves megyei terület) települések között, továbbá a pilisszántói és dobogókői bekötőutakon szintén a fenti okok miatt számíthatnak még kedd reggel is teljes útzárra a közlekedők.

A folyamatos munkavégzés ellenére arra kérik a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, utazás előtt pedig minden esetben tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról. Minden hasznos információ és elérhetőségeink is megtalálhatóak a www.utinform.hu weboldalon, illetve a hivatalos Facebook (www.facebook.com/magyarkozut) és Twitter (www.twitter.com/magyarkozut) csatornákon is - fogalmaz a közlemény.