Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az államtitkár arra reagált, hogy Michael Roth, a német külügyminisztérium európai ügyekért felelős államminisztere budapesti látogatásán hétfőn azt mondta: "sem a magyaroknak, sem a németeknek, sem Európának nem áll érdekében, hogy Magyarország politikailag és gazdaságilag is elszigetelődjön". Magyar Levente kijelentette: "Magyarországot semmiféle elszigetelődés nem veszélyezteti".

A magyar-német kereskedelmi forgalmi adatok azt mutatják, hogy a magyar kereskedelmi kapcsolatok egynegyede Németországhoz kötődik, a német vállalatok több milliárd euró értékben fektetnek be Magyarországon, az összes magyarországi befektetés egynegyedét német cégek adják, amelyek több százezer magyar embernek adnak közvetlenül megélhetést - magyarázta. Hozzátette: kiválóak a politikai, a kereskedelmi és a kulturális kapcsolatok Németországgal.

Magyar Levente szerint "ezer szállal kapcsolódik Magyarország Németországhoz, tehát egy német miniszter szájából azok a szavak, mely szerint Magyarországot elszigetelődés veszélyeztetné, nehezen értelmezhetőek". Senkinek nincs félnivalója ezzel kapcsolatban, a magyarok demokrácia iránti elkötelezettségét pedig jól bizonyítja, hogy történelmük során a magyarok "vérüket adták a függetlenségért és a demokráciáért" - jelentette ki.

Az államtitkár példaként említette az 1956-os eseményeket, továbbá utalt arra is, hogy 25 évvel ezelőtt a magyar nép vérontás nélkül kivívta függetlenségét, és ezzel "megrogyasztottuk" a kelet-európai kommunista rendet, ami jelentős mértékben hozzájárult Németország újraegyesítéséhez is.

Magyar Levente közölte: Michael Roth kedden találkozik Szabó Lászlóval, a tárca parlamenti államtitkárával.