Egy olvasó hívta fel a portál figyelmét arra, hogy a MÁK WebKincstár felületén január 1-től technikai okok miatt szünetel az sms-kód küldési szolgáltatás, emiatt pedig a felhasználók nem tudnak belépni fiókjaikba és online állampapír ügyleteket sem tudnak Tegnap lehetett először a MÁK telefonos ügyfélszolgálatán jelezni a hibát, de az máig nem állt helyre.

Időközben a kincstár annyit már kitett a honlapjára az üggyel kapcsolatban, hogy:
a WebKincstáron keresztüli belépéshez szükséges sms-kód küldési szolgáltatás jelenleg nem elérhető. A hiba elhárítását a szolgáltatóval közösen megkezdték, addig is türelmet kérnek.

Dolgoznak a problémán

A Magyar Államkincstár tegnap arról tájékoztatta ügyfeleit, hogy a WebKincstáron keresztüli belépéshez szükséges SMS-kód küldési szolgáltatás jelenleg nem elérhető. A rendszerhez szükséges hálózati kapcsolatot a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt, a tömeges sms-szolgáltatást a T- Systems Magyarország Zrt. biztosítja. A két szolgáltató közösen dolgozik a hiba elhárításán. A Magyar Államkincstár ügyfelei szíves türelmét és megértését kéri. A rendszer működőképességéről a honlapon adunk tájékoztatást - közölte a MÁV.